smurrie drijft op water

Waarom BP liegt over de olieramp

In dit artikel; de mensen in Louisiana worden ziek van de olie en de chemicalien die op de vlek word gespoten; waarom de BP topmensen de zaak manipuleren en waarom BP belang erbij heeft om de waarheid te verdraaien.

Volgens BP lekt er dagelijks 5000 vaten olie (800.000 liter) in zee terwijl wetenschappers het over een veel groter getal hebben namelijk 18 miljoen liter (115.000 vaten). Dat is een heleboel geld en daar komt nog eens bij de extra opruimingskosten en de verloren inkomsten. Speculanten hebben het zelfs al over het bankroet gaan van BP. Ook krijgen ze te maken met de boete die hun word opgelegd door de VS. Als aangetoond word dat er verwijtbaar is gehandeld dan komt dat neer op een slordige 4000 dollar per vat! Er zijn al berichten dat men al 24 uur van te voren op de hoogte was dat er iets niet goed was. Je begrijpt dus wel dat ze daarom de boel verdraaien.

Hierbij maken ze gebruik van chemicalien die de olie niet oplost maar onzichtbaar maakt en dus blijven de plaatjes van overvolle besmeurde standen weg. Het lijkt alleen zo maar het is er nog wel!! De chemicalien die gebruikt word is corexit en die is kanker verwekkend. Mensen die helpen om de olie op te ruimen zijn slecht getaind en hebben slechte bescherming. Verscheidene mensen hebben last van brandende ogen en misselijkheid en liggen doodziek op bed.