De Olieramp uitgelicht

Het olieplatform Deepwater Horizon dreef 80 km uit de kust van Louisiana. Op 20 april vond een explosie plaats waarbij 11 mensen omkwamen.

Eind april zonk het platform en bleek een afsluiter defekt. Het lek zit op grote diepte en kan tot nu toe niet gedicht worden.


Hierdoor stromen dagelijks 160.000 tot 800.000 liter ruwe olie de oceaan in en bedekken het oppervlak met een dikke laag olie. Ook onder water zijn er grote wolken van olie. De grootte van de vervuiling is groter als Nederland en Belgie samen.

Veel planten en dieren zijn al gestorven en zal de komende tijd alleen maar toenemen. Er wordt al gesproken van de grootste milieuramp ooit!!


Daarom zullen de 3 lekken waarvan BP spreekt zo snel mogelijk gedicht moeten worden.

Omdat de lekken zich op grote diepte bevind kan het moeilijk gedicht worden en zullen robots het werk moeten doen. Ook zijn er op 5 mei onderzeeers ingezet bij het plaatsen van een koepel rond een lek die in eerst instantie geslaagd leek maar bleek helaas niet zo te zijn.

Verder zijn duizenden manschappen en zelfs gedetineerden ingezet bij het bestrijden van de olie. Ook worden er chemicalieen gebruikt en wordt mensenhaar gebruikt. Van het haar worden banden gemaakt die de olie opzuigen.

De olie drijft in rap tempo richting Florida waar het de standen zal vervuilen.

Ontelbare vissen, schildpadden, zeezoogdieren, schelpdieren, planten en vogels zullen steven. Aan land wordt zelfs 70 % van de watervogels bedreigd en is in 4 staten de noodtoestand uitgeroepen.

<a href="http://www.vakantiekrant.nl/reisaanbod/?tt=2794_98800_58406_&amp;r=" target="_blank">Campings</a>